Medimo eTDR e-learning digitaal aftekenen voor ZZP'ers en uitzendkrachten

Via Medimo wordt door de specialist ouderengeneeskunde medicatie voorgeschreven. De Apotheek verwerkt alle medicatie wijzigingen (start, stop, wijzigen) in Medimo. En de zorgmedewerker tekent de medicatie digitaal af in Medimo.

Door het werken in Medimo werkt iedereen die een rol heeft in het medicatieproces in hetzelfde systeem met dezelfde informatie. Arts, apotheek en zorgverleners zien hetzelfde en wijzigingen zijn meteen zichtbaar.

Het medicatiebeleid van Beweging 3.0 is leidend bij het digitaal aftekenen van medicatie.

In deze module is per onderdeel de informatie uitgewerkt. Bij de meeste hoodstukken is een klein GIF-je opgenomen die de werkwijze laat zien. Ook is in deze module een video opgenomen die het digitaal aftekenen laat zien.

Deze cursus is gratis

Onderdelen

 1. artikel

  1: Inloggen in Medimo

  Iedereen die medicatie mag delen, heeft autorisatie om via ONS en een 'single sign on' in te loggen in Medimo. Wanneer je niet via ONS kan inloggen, gebruik je de algemene afdelings-noodtoken.

 2. artikel

  2: Openen van een toedienlijst

  Je kunt per cliënt de medicatie aftekenen, of per deeltijd/deelronde. In dit onderdeel wordt het laatste uitgelegd.

 3. artikel

  3: Medicatie aftekenen

  Digitaal medicatie aftekenen heeft verschillende onderdelen. Zoals een paraaf en opties om toe te voegen bij het deelmoment. Ook is er ruimte om afwijkingen te noteren, en extra opmerkingen te noteren.

 4. artikel

  4: Dubbele controle

  De dubbele controle in Medimo kan door een collega of cliënt/bewoner gedaan worden. Op termijn komt de mogelijkheid om op afstand de 2e controle uit te voeren ook beschikbaar.

 5. artikel

  5: Bijsluiter openen

  In Medimo zijn linkjes toegevoegd bij de medicatie waarmee je naar apotheek.nl kunt gaanom de bijsluiter te lezen. Maar je kunt ook naar het farmacotherapeutisch kompas bijvoorbeeld.

 6. artikel

  6: BEM code aanpassen

  Om op de toedienlijst de BEM code te zien, is het belangrijk dat deze bij de status van de cliënt wordt ingevuld.

 7. artikel

  7: Medicatie in eigen beheer

  De cliënt/ bewoner kan medicatie in eigen beheer hebben als hij/zij een dagje weg gaat, of “oefent” met zelf beheren en innemen van medicatie. Bekijk hoe je dit eenmalig of standaard kan instellen.

 8. artikel

  8: Printen van AMO, toedienlijst

  Als de cliënt/ bewoner naar het ziekenhuis moet of een dagje weggaat, neemt de cliënt/ bewoner de AMO mee.

 9. artikel

  9: Historie medicatie raadplegen

  Wanneer je terug wil kijken bij de medicatie voorschrijvingen en wijzigingen kan je dat doen via historie.