INR prikken, basistraining trombosedienst voor verpleegkundigen

Met deze cursus leer je de theorie over de achtergrond van de antistolling. De cursus bestaat uit een event (online of fysiek), (praktijkopdracht bij online event) , en praktijkopdracht. Ook aan bod komt hoe stolling ontstaat en wat van invloed op de stolling is. Het event INR basis vindt online of fysiek plaats.

Let op: Voor ZZP – verpleegkundigen geldt dat zij zich kunnen bekwamen voor de handeling INR prikken, op het moment dat de locatie akkoord is dat deze handeling door de ZZP’er wordt uitgevoerd. Bekwaamheid wordt op peil gehouden door het volgen van de jaarlijkse herhalingsscholing INR prikken (klinische les) en 1x per 3 jaar via praktijktoets INR prikken.

“Na het volgen van de scholing, maak je de praktijkopdracht (zie materiaal) en rond je het traject af met een praktijktoets. Deze toets mag beoordeeld worden door een collega verpleegkundige die zelf bekwaam en bevoegd is om de handeling uit te voeren”.

Let op: schrijf je niet alleen in voor deze cursus maar ook voor het bijbehorende event onder het kopje ‘Onderdelen’. Je kunt kiezen voor een online event of een fysiek event.
Is er geen event gepland, dan kun je de knop ‘Hou me op de hoogte’ gebruiken.

Studietijd

Studietijd Vergoeding Accreditatiepunten
Bijeenkomst: 120 min. 100% Geen

Certificaat
WWanneer je hebt deelgenomen aan de scholing en de praktijktoets INR prikken (Skill) positief hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat.

Het certificaat van de praktijktoets INR prikken is 3 jaar geldig.
Het certificaat van de Basisscholing is een jaar geldig, daarna volg je ieder jaar de verplichte klinische les (herhalingsscholing) INR- prikken.

Vragen?
Klik hier voor de meest gestelde vragen over het toetsen van de voorbehouden en risicovolle handelingen.
Voor meer informatie betreft het instructie betreft van materiaal Coaguchek. voorschrift zie weten en regelen pagina INR bepalen/Trombosezorg, zie hier.

Deze cursus is gratis

Je bestelling moet worden goedgekeurd om toegang te krijgen tot deze cursus.

Onderdelen

  1. video

    Coaguchek - video

    Filmpje over de instructie van de Coagucheck.

  2. event

    INR prikken, basistraining trombosedienst voor Verpleegkundigen

    Basisscholing INR: De basisscholing wordt zowel fysiek als online aangeboden, dit sluit aan bij gepersonaliseerd leren. Basis scholing Online variant bestaat uit: • 2 uur Online scholing via Teams, • praktijkopdracht • praktijktoets/skill op de werkplek. De praktijktoets bij de Online scholing wordt beoordeeld door een verpleegkundige die zelf bevoegd en bekwaam is om de handeling INR prikken uit te voeren (dit hoeft dus niet per se de contactpersoon voor de trombosedienst te zijn zoals tijdens de coronaperiode). Basis scholing Fysieke variant bestaat uit: • 2 uur fysiek les op locatie Meandermc of op een locatie van Beweging3.0 • Praktijktoets/skill De praktijktoets wordt beoordeeld door de docent van de trombosedienst tijdens de fysieke les.

  3. skill

    INR Prikken Peer review

    Je gebruikt het Vilans protocol en de Vilans vaardigheidstoets. Je gebruikt het Vilans protocol. De vaardigheidstoets vind je bij het protocol in het paarse menu aan de rechterkant. Voor de BASIS INR geldt: na online scholing kan je de beoordeling aanvragen bij een collega die bevoegd en bekwaam is om handeling uit te voeren via intercollegiale toetsing op het moment dat handeling bij cliënt wordt uitgevoerd. OF wordt beoordeelt tijdens fysieke les door docent van de trombosedienst. Voor HERHALING INR geldt: dat de bekwaamheid 1x per 3 jaar wordt aangetoond en beoordeeld wordt door de trombosedienst via SKILLS labsetting op locatie. Voor meer informatie betreft Coagucheck voorschrift zie weten en regelen pagina INR bepalen / Trombosezorg. Studietijd Praktijktoets max. 30 minuten, vergoeding 100%.

  4. artikel

    Praktijkopdracht Scholing INR Basis